Aircoheat sluit zich aan bij MVO Nederland

Al ruim 42 jaar is Aircoheat actief op het gebied van duurzaamheid en milieu binnen het bedrijf. Zo installeert Aircoheat niet alleen energie efficiënte klimaatbeheersingsinstallaties, maar zijn zij ook bijvoorbeeld F-gassen gecertificeerd. Aircoheat vind dat het tijd is voor de volgende stap, lid worden van MVO Nederland.

Wat is MVO Nederland?

MVO Nederland is de nationale kennis- en netwerkorganisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. MVO Nederland inspireert en motiveert ondernemers om hun huidige bedrijfsvoering nog beter te maken. Dit is allemaal gebaseerd op het model van de 3p’s: People, Planet en Profit. Het mooie aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is dat elk bedrijf hier op zijn eigen manier invulling aan kan geven.

De eerste stappen van Aircoheat

Aircoheat maakte al veel eerder stappen op het gebied van duurzaamheid, door zoveel mogelijk airconditioninginstallaties te vervangen die gebruik maken van het inmiddels verboden koudemiddel R22.

Koudemiddel/Freon R22 bevat stoffen die zeer schadelijk zijn voor de ozonlaag. Ter bescherming van de ozonlaag heeft de overheid besloten dit middel per 1 januari 2015 te verbieden om bij te vullen in huidige installaties.

Mede door de F-gassen certificering was Aircoheat duurzaam aan het ondernemen. Bedrijven die dit certificaat hebben moeten voldoen aan de strengste milieu eisen voor het gebruik van koudemiddelen in onder andere stationaire koelinstallaties, airconditioners en warmtepompen.

Maatschappelijke projecten

Ook op het gebied van maatschappelijke projecten is Aircoheat actief, door middel van het sponsoren van onder andere de volleybalclubs Jupiter en VTC Woerden. Daarnaast is Aircoheat dit jaar wederom sponsor van de lokale ijsbaan in Woerden.

Door het lidmaatschap bij MVO Nederland wil Aircoheat de volgende stap zetten en zich nog meer gaan richten op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Comments are closed.