koudemiddel R22

  • 3

Wereldwijd verbod op Koudemiddel R22 (freon)

Er is een wereldwijd verbod op koudemiddel R22 (freon). Vanaf 1 januari 2010 is er namelijk een uitfasering van het koudemiddel R22 besloten. Het is sindsdien niet meer toegestaan om bestaande koel-, vries- en airconditioninginstallaties die gevuld zijn met R22, bij te vullen met nieuw R22 koelmiddel. Vanaf 2015 mag er absoluut geen R22 koudemiddel, of met R22 gemengde servicekoudemiddelen, gebruikt worden.

U voordelen hierbij zijn: subsidie tot 41,5% EIA, vervangen van installatie met behoud van leidingwerk en bij vervanging in 2015 tot €1.000 terug voor uw huidige installatie. AicoHeat BV kan u helpen aan de voor uw situatie beste oplossing. Op basis van onze uitgebreide kennis en ervaring in de klimaatbeheersing, laten wij u zien wat er mogelijk is en krijgt u advies over een duurzame en kostenefficiënte installatie.

AircoHeat R22 quick scan

AircoHeat kan bij u een quick scan doen om te kijken wat de beste oplossing is wat betreft uw airco en R22. De quick scan bestaat uit een aantal stappen en gaat als volgt:

  • Stap 1: AircoHeat inventariseert de huidige situatie
  • Stap 2: Er volgt een vrijblijvende offerte, met de daarin gewenste situatie/kosteninvestering
  • Stap 3: Het ombouwen of vervangen van de huidige situatie

In aanmerking komen voor EIA door R22?

Via de Energie-Investeringsaftrek (EIA) kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. U kunt 41,5% van de investeringskosten aftrekken, van de fiscale winst en dat nog bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Dit zorgt ervoor dat u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting betaalt. Een ander bijkomend voordeel is dat de EIA u 10% belastingvoordeel oplevert, wat op zijn beurt zorgt voor een lagere energierekening.

Wees op tijd met het aanvragen van EIA: binnen drie maanden na het geven van de opdracht. Heeft u vragen over EIA dan kunt u contact opnemen met Administratie en Adviesburo Brouwer BV. Het bureau is telefonisch te bereiken via 078-6393777.