Warmtepomp airco

  • 14

Airco warmtepomp – De voordelen

Een warmtepomp-airconditioninginstallatie is de meest toegepaste klimaatbeheersingsinstallatie in bedrijfspanden en woningen. Met deze installatie is de lucht te koelen, verwarmen, ontvochtingen en filteren. De installatie bestaat uit twee delen, een deel binnen en deel buiten. Dunne koudemiddelleidingen zorgen voor de onderlinge verbindingen van de apparatuur. De binnenunit circuleert de ruimtelucht en neemt overtollige warmte op. Daarnaast geeft de binnenunit de opgenomen warmte af aan de buitenlucht. In warmtepompbedrijf wordt dit proces omgedraaid waardoor er warmte aan de buitenlucht wordt onttrokken en afgegeven.

Zelfs bij een buitenluchttemperatuur -15°C levert een airco warmtepomp een aanzienlijk en energie-efficiënt verwarmingsvermogen op. In diverse gevallen is een airconditioninginstallatie uitgerust met invertertechniek. Dit betekent dat de compressor in de buitenunit is voorzien van een traploze toerenregeling. Dit regelt de koel- en verwarmingscapaciteit van de installatie door en door, en zorgt daarnaast voor een hoog rendement.

Interesse in een airco warmtepomp?

AircoHeat installeert, beheert en onderhoudt klimaatbeheersingsinstallaties sinds 1972. We werken voor bedrijven en particulieren, maar treden ook op als partner voor installatiebedrijven. Onze projectaanpak kenmerkt zich door transparantie, openheid en eerlijk advies. Hierbij wordt er altijd uitgegaan van de unieke situatie, wensen en het budget van de klant. Bent u geïnteresseerd in een airco warmtepomp? Neem dan vrijblijvend contact op met AircoHeat door te bellen naar 078-6393777. Als u liever een mailtje stuurt kunt u e-mailen naar info@aircoheat.nl.