Bluevolution

  • 3

bluevolution[1]

AircoHeat lanceert de revolutionaire Daikin Bluevolution Airconditioners

Maximale gebruiksvriendelijkheid, lage energiekosten en een gezonder binnenklimaat.

Met de Bluevolution producten maakt AircoHeat in maart 2016 de nieuwste technologieën op de warmtepompmarkt toegankelijk voor de woningmarkt.

Onder de vlag van Bluevolution lanceert AircoHeat de volgende producten:

– de nieuwe AircoHeat Emura – meerdere keren bekroond voor design met o.a. de Red Dot Award
– de gloednieuwe stijlvolle airco – het wandmodel FTXP-KV voor hoog rendement en comfort
– de FTXM-M met Flash-streamer technologie voor een perfecte luchtkwaliteit
– het multi-buitendeel MXM-M – om meerdere split-binnendelen aan te sluiten op één buitendeel.

Alle systemen hebben een A+++ label; de maximale energie-efficiëntie voor verwarmen en koelen. De systemen passen zich bovendien automatisch aan aan de temperatuurwisselingen in de verschillende seizoenen. Hierdoor besparen de Bluevolution systemen nog meer energie.

Optimaal comfort en gemak

Intelligente sensoren in de Bluevolution binnendelen regelen automatisch de luchtstroom. Tocht wordt hiermee tot een minimum beperkt. De 3D-luchtstroom zorgt voor een gelijke temperatuur in de hele ruimte. En in ruimtes waar niemand aanwezig is, stelt de installatie het vermogen automatisch naar beneden bij. Zo wordt het comfort van de gebruiker nog verder verhoogd. Ze zijn bovendien zeer geluidsarm. Het multi-buitendeel stuurt maximaal vijf split-binnendelen aan. Deze zijn vanuit één centraal systeem te beheren. Bijvoorbeeld met een afstandsbediening of een app.

Een gezonder binnenklimaat

In het nieuwe FTXM-wandmodel is de geavanceerde Daikin Flash-streamer technologie geïntegreerd. Elektronen maken allergenen, geurtjes en bacteriën op hoge snelheid onschadelijk, zonder daarbij een ophoping van schimmels en virussen te creëren. In minder dan tien minuten wordt de lucht gezuiverd. Dit is drieënhalf keer sneller dan bij natuurlijke ventilatie (resultaten uit onafhankelijke test conform richtlijn van het Ministerie van Gezondheid, Arbeid en Welzijn in Japan, 2015). De technologie was
overigens al beschikbaar in de Ururu Sarara, het high-end wandmodel van Daikin.

R-32 ontziet het milieu

De nieuwe Bluevolution producten maken gebruik van het nieuwe koudemiddel R-32. Dit milieuvriendelijke alternatief staat garant voor betaalbaar comfort en maximale prestaties. Het koudemiddel voldoet al volledig aan de nieuwe EU-voorschriften voor koudemiddelen die in 2025 ingaan. Als toonaangevende fabrikant van HVAC-systemen is Daikin continu en proactief bezig met de ontwikkeling van producten met een lagere milieu-impact. De keuze van het koudemiddel is één van de sleutelfactoren in het terugdringen van deze impact.

Waarom wachten op energie-efficiënt comfort?

Met de introductie van de Bluevolution producten hebben Europese klanten keuze uit het meest uitgebreide assortiment milieuvriendelijke en energie-efficiënte klimaatoplossingen voor privéwoningen. De systemen uit de nieuwe productreeks kunnen zonder vervanging van bestaande leidingen worden geïnstalleerd.

Downloads

     Daikin Bleuvolution folder R32 Part 1
     Daikin Bleuvolution folder R32 Part 2

Video

Bluevolution launch_FTXM and msentation_Presentation_English 1-2