Hulp bij subsidieaanvraag (Energie Investeringsaftrek – EIA)

  • 1

DE FISCUS BETAALT (NU NOG) MEE!

De EIA is een regeling van het ministerie van Economische Zaken. Het doel van de EIA is het stimuleren van investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen of in duurzame energie. Via de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. De regeling is bedoeld voor ondernemers die in Nederland inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen.

EIA is beschikbaar ‘zolang de voorraad strekt’. Het budget voor 2017 is 166 miljoen euro. Wacht niet met investeren in energiezuinige airco tot u de spreekwoordelijke hond in de EIA-pot vindt of tot het te laat is omdat de EIA is afgeschaft.

Financieel voordeel

Via de EIA mag u in 2017 55,5 % van de investeringskosten ten laste brengen van de fiscale winst. Hierover hoeft u dus geen vennootschaps- of inkomstenbelasting af te dragen. Het netto voordeel bedraagt gemiddeld zo`n 13,5% voor Vpb-plichtigen en gemiddeld zo`n 30,0% voor IB-plichtigen.Er wordt EIA verleent op investeringen vanaf € 2.500,00

Voorwaarden

Om van de EIA te kunnen profiteren moet aan drie voorwaarden worden voldaan.

  • U bent als ondernemer in Nederland belastingplichtig voor inkomsten- of vennootschapsbelasting en drijft voor eigen rekening een onderneming.
  • U investeert in een bedrijfsmiddel dat voldoet aan de eisen van de Energielijst.

Op tijd aanvragen

Wees op tijd met het aanvragen van EIA: maximaal binnen drie maanden na het geven van de opdracht (schriftelijk dan wel mondeling).

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER DE SUBSIDIE REGELING

Elektrisch gedreven lucht/lucht warmtepomp (Airconditioner systemen) met een COP ≥ 4,0 gemeten conform NEN-EN 14511 bij conditie A7/A20 of met een SCOP ≥ 4,0 (bij stookseizoen “A” = average) gemeten conform NEN-EN 14825.

De energiecode voor 2017 is 211104. 

Naast dit belastingvoordeel leveren energiezuinige investeringen u ook een lagere energierekening op.