Nieuws

Ook in 2016 kunt u met de Energie-Investeringsaftrek (EIA)-regeling 2016 weer (fiscaal) voordeel behalen door te investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie.

Wijzigingen rondom vergoedingen Energie-Investeringaftrek (EIA)

De EIA-regeling levert financieel voordeel op voor ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. De EIA-regeling levert in 2016 meer investeringsaftrek op ten opzichte van 2015. Waar de vergoeding in 2015 maximaal 41,5 % was van de investering (aanschaf- en voortbrengingskosten) komt dit in 2016 uit op 58%. Netto betekent dit een verhoging van 10% naar 14% voordeel op de totaal geïnstalleerde kosten voor installaties.

Aanvragen en meer informatie

U kunt binnen 3 maanden na het geven van de opdracht de EIA-aanvraag indienen.

Voor alle informatie en de exacte voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze investeringsaftrek, verwijzen we u graag naar rvo.nl/subsidies-regelingen/energie-investeringsaftrek-eia en rvo.nl/subsidies-regelingen/energie-investeringsaftrek-eia/kom-ik-in-aanmerking.

Aircoheat BV is door het blad Ondernamen in Woerden verkozen tot ondernemer van het jaar!

Lees het gehele artikel in Ondernamen Woerden!
groepsfoto_resized

Via de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. U kunt 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving.

Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Gemiddeld levert de EIA u 10% belastingvoordeel op. Naast dit belastingvoordeel leveren energiezuinige investeringen u ook een lagere energierekening op.

Wenst u meer informatie? Neemt u dan gerust contact op met 1 van onze adviseurs!

Ook dit jaar is AircoHeat weer sponsor van de IJsbaan in Woerden

http://www.ijsbaanwoerden.nl

ijsbaan Woerden

AircoHeat is een van de hoofdsponsoren geworden van de musicalvereniging sterAllures.

13 & 14 Maart voert men de musical de Vliegende Hollander op!
Bestel nu uw kaarten via de website http://www.sterallures.com

Beste relatie,

AircoHeat hecht veel waarde aan het persoonlijk contact met zijn klanten en wij houden u dan ook graag op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze organisatie.Zoals u weet staat AircoHeat al meer dan 41 jaar voor kwaliteit en service. Steeds meer klanten weten ons te vinden en ons klantenbestand is in de afgelopen jaren dan ook gegroeid.

Om deze groei voort te kunnen zetten hebben wij vanaf 1 Maart de activiteiten van de Firma Eijgenraam Koeltechniek uit de Meern overgenomen. Eijgenraam Koeltechniek is al sinds jaren een speler op de airconditioning en koeltechniek markt.
De activiteiten m.b.t. wijnkoeling en de speciale door Eijgenraam vervaardigde condenswaterpompen zullen wel zelfstandig door Arie Eijgenraam worden voorgezet.
Alle activiteiten m.b.t. Airconditioning en Koeltechniek vallen vanaf 1 Maart onder AircoHeat.

De heer Eijgenraam zal nauw betrokken blijven bij deze activiteiten binnen AircoHeat. Door deze bundeling van kennis en ervaring hopen wij u nog beter van dienst te kunnen zijn.iek vallen vanaf 1 Maart onder AircoHeat.

De heer Eijgenraam zal nauw betrokken blijven bij deze activiteiten binnen AircoHeat. Door deze bundeling van kennis en ervaring hopen wij u nog beter van dienst te kunnen zijn.

Bekijk hier de bedrijfspitch over Aircoheat door Nick Martens:

Vrijdag 12 september was het zover, de Aircoheat Relatiedag 2014!

Op deze mooie dag hebben wij onze zakelijke relaties eens in de watten gelegd. Een prachtige vaardag op de Vecht op het prachtige Schip van Exclusive Boat Charters. Dit alles onder de volle zon genietend van een Italiaans buffet, met een verrassend toetje, RIB-varen op de Loosdrechtse Plassen. Wij danken al onze gasten voor hun aanwezigheid en zien uit naar prettige verdere samenwerking!

Onderstaand een kleine impressie van deze heerlijke dag!

De klok slaat luidkeels vijf voor twaalf, maar slechts enkelen die het horen. Na 1 januari 2015 mogen geen HFCK's (koudemiddelen) worden gebruikt voor service- of onderhoudswerkzaamheden aan koel- en klimaatregeling installaties. Dat betekent dat alle airco's die nu draaien op het koudemiddel R22 , dan niet meer kunnen worden gerepareerd of bijgevuld. In Nederland zijn dat er honderdduizenden.

Klimaatbeheersingsinstallaties die ouder zijn dan 10 jaar, hebben R22 (Freon) als koelmiddel. Dit koelmiddel is, als het vrijkomt, bijzonder schadelijk voor de ozonlaag en daarom is tijdens de klimaattop in Kyoto besloten om deze HFCK's uit te faseren. Dat heeft geleid tot de Europese Ozonverordening in 2009 met een verbod op gebruik of hergebruik van R22 vanaf 1 januari 2015. Dus ook geregenereerde R22, die nu in allerlei vormen op de markt worden gebracht, zijn dan uit den boze.

Capaciteitsproblemen vanaf 2015

'Het verbod op R22 leidt tot een groot probleem', aldus Nick Martens, directeur van Aircoheat in Woerden. 'We merken nu al een toename van bijna 300% ten opzicht van vorig jaar in de vervanging van airco-installaties. Dat zijn particulieren en bedrijven die er op tijd bij zijn. Als straks R22 niet meer mag worden toegepast bij reparaties of lekkages, moet de installatie worden vervangen. Net als de NVKL verwacht ik dat de branche die vraag niet aan zal kunnen en er dus wachttijden gaan ontstaan met alle gevolgen van dien.'

Investeringsaftrek

'Bedrijven kunnen dit jaar nog gebruik maken van de Energie Investeringsaftrek (EIA),' aldus Nick Martens. 'Door dit jaar je klimaatregeling installatie te vervangen, verzeker je van continuïteit in je klimaatbeheersing na 2015. Daarnaast kan je 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, wat zo'n 10% belastingvoordeel oplevert. Aircoheat beschikt over een systeem, waardoor het mogelijk is dat je de leidingen niet hoeft te vervangen. Dat kan een hoop schelen aan breekwerk en kosten.
Wachten kan je geld kosten. In de Nederlandse subsidiepot zit dit jaar 151 miljoen. De vraag is wat daar voor volgend jaar van overblijft, gezien de bezuinigingsdrift van dit kabinet. '

Gratis online - R22check (www.r22check.nl)

Voor de zowel de zakelijke als de particulieren markt bestaat er www.r22check.nl . Hier is het mogelijk kosteloos, online een check te doen of de huidige installatie R22 bevat en dus in de gevaren zone zit.

Al ruim 42 jaar is Aircoheat actief op het gebied van duurzaamheid en milieu binnen het bedrijf. Zo installeert Aircoheat niet alleen energie efficiënte klimaatbeheersingsinstallaties, maar zijn zij ook bijvoorbeeld F-gassen gecertificeerd. Aircoheat vind dat het tijd is voor de volgende stap, lid worden van MVO Nederland.

Wat is MVO Nederland?

MVO Nederland is de nationale kennis- en netwerkorganisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. MVO Nederland inspireert en motiveert ondernemers om hun huidige bedrijfsvoering nog beter te maken. Dit is allemaal gebaseerd op het model van de 3p’s: People, Planet en Profit. Het mooie aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is dat elk bedrijf hier op zijn eigen manier invulling aan kan geven.

De eerste stappen van Aircoheat

Aircoheat maakte al veel eerder stappen op het gebied van duurzaamheid, door zoveel mogelijk airconditioninginstallaties te vervangen die gebruik maken van het inmiddels verboden koudemiddel R22.

Koudemiddel/Freon R22 bevat stoffen die zeer schadelijk zijn voor de ozonlaag. Ter bescherming van de ozonlaag heeft de overheid besloten dit middel per 1 januari 2015 te verbieden om bij te vullen in huidige installaties.

Mede door de F-gassen certificering was Aircoheat duurzaam aan het ondernemen. Bedrijven die dit certificaat hebben moeten voldoen aan de strengste milieu eisen voor het gebruik van koudemiddelen in onder andere stationaire koelinstallaties, airconditioners en warmtepompen.

Maatschappelijke projecten

Ook op het gebied van maatschappelijke projecten is Aircoheat actief, door middel van het sponsoren van onder andere de volleybalclubs Jupiter en VTC Woerden. Daarnaast is Aircoheat dit jaar wederom sponsor van de lokale ijsbaan in Woerden.

Door het lidmaatschap bij MVO Nederland wil Aircoheat de volgende stap zetten en zich nog meer gaan richten op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

bnr

Vanaf 2015 mag er helemaal geen R22 meer gebruikt worden.

Nick Martens van Aircoheat is onlangs op BNR nieuwsradio radio geweest met een interessant interview.

Dit met betrekking op het wereldwijde verbod op het koudemiddel R22 (freon) wat nu terug te vinden is in oude airco installaties.

Luister het fragment

 

Aircoheat is ook 2015 hoofdsponsor van het Dames volleybalteam Jupiter 1 Oudewater, onder leiding van Gerrit Bogaard, wij wensen jullie veel succes dit seizoen!

Blijf op de hoogte van onze projecten en onze laatste ontwikkelingen!

Like ons dan op Facebook!
Like ons op Facebook!