Ventilatie eisen

  • 12

Ventilatie eisen

Veel mensen zijn zich er niet van bewust, maar binnen kantoren en werkplekken wordt er vaak niet voldoende gedaan aan ventilatie. Het is wel belangrijk dat er goed wordt geventileerd want mensen zorgen op de werkplek voor een toename van uitgeademde lucht en stofdeeltjes in de lucht. U kunt overwegen om een ventilatiesysteem aan te schaffen voor uw kantoorpand, maar daar komen een aantal aspecten bij kijken, namelijk; de ventilatie eisen.

Ventilatie eisen kantoorpand

In januari 2016 zijn de strengere Europese ventilatie eisen voor luchtbehandelingskasten ingegaan. Met deze nieuwe ventilatie eisen voor ventilatieproducten wil de Europese Commissie het warmteverbruik in gebalanceerde gebouwen beperken. De luchtbehandelingskasten met capaciteit groter dan 250 kubieke meter (en bedoeld voor mechanisch gebalanceerde ventilatie) moeten voorzien zijn van warmteterugwinning. Dit is slechts één voorbeeld van de ventilatie eisen.

Er zijn ook een aantal eisen die worden gesteld aan de luchtkwaliteit en staan in het Arbobesluit:

  • Er is op de arbeidsplaats voldoende niet-verontreinigde lucht aanwezig
  • Luchtverversingsinstallaties zijn altijd bedrijfsklaar
  • Luchtverversingsinstallaties functioneren op een manier dat werknemers niet aan storende tocht worden blootgesteld
  • Luchtverversingsinstallaties zijn voorzien van een controlesysteem dat storingen in de installatie signaleert voor zover noodzakelijk voor de gezondheid van de werknemers

Wij van AircoHeat begrijpen dat de regels en eisen niet altijd even duidelijk of begrijpelijk zijn. Wij zijn u graag van dienst bij het verduidelijken van de eisen en regels. Ook voor advies kunt u terecht bij een van onze specialisten.

Ventilatie eisen gebouw

Ventilatie is van groot belang binnen de muren van gebouwen, of dit nu kleine of grote gebouwen zijn. Ook binnen woningen is het erg belangrijk dat er goede ventilatie plaatsvindt. Er kan alleen niet zomaar geventileerd worden, dit gaat gepaard met een aantal ventilatie eisen. AircoHeat kan u optimaal van dienst zijn wat betreft de combinatie van ventilatie met de nodige ventilatie eisen. Wilt u meer weten over de ventilatie eisen van een gebouw? Of bent u geïnteresseerd in een van onze topkwaliteit ventilatiesystemen? Neem dan contact met ons op! AircoHeat is telefonisch bereikbaar op 0348 – 41 61 55 of stuur een e-mail naar info@aircoheat.nl. AircoHeat, klimaatbeheersing zonder zorgen.

Contact

Bezoekadres:
Pompmolenlaan 14
3447 GK WOERDEN

Postadres:
Postbus 76
3440 AB WOERDEN

info@aircoheat.nl
Telefoon 0348 – 41 61 55
Fax: 0348 – 42 43 32